Ženi je ostalo još samo 4 sata života, a potez njenog muža spasio joj je život i oduševio svet

Podeli na društvenim mrežamaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on VKPin on PinterestPrint this page

Kada su na svom vjenčanju prije 7 godina obećali da će biti zajedno i u dobru i u zlu, nisu ni slutili da će im se pružiti prilika da to međusobno i dokažu…

Dona Feris iz Velike Britanije otišla je kod doktora zbog bolova u leđima, a dijagnoza koju je dobilasve je šokirala – njeni bubrezi su otkazali.

Od tada je prošlo tri godine u kojima je svaki dan odlazila na dijalizu, ali funkcija njenih bubrega rapidno je opadala. Kad je došla na svega tri odsto, ljekari su je upozorili da će bez transplatacije bubrega umrijeti, i to u roku od četiri sata. Tada se dogodilo čudo!

Kada su saznali da je njoj ostalo svega nekoliko sati života, suprug Karl je bez imalo razmišljanja odlučio da će joj dati svoj bubreg.

 

Ali, ta njegova želja nije bila dovoljna da se to i ostvari, morao je da bude kompatibilan donator. Srećom, tako je i bilo, a to joj je spasilo život, jer nije imala vremena da čeka bubreg nekog drugog. Njemu su bubreg izvadili ujutro, i presadili ga Doni istog dan popodne. Operacija je trajala tri sata.

Neko vrijeme nakon zahvata živjeli su u neizvjesnosti jer je šansa da njeno tijelo prihvati njegov organ bila 50 odsto. Ipak, sve je prošlo dobro, bubreg radi bez problema i oboje se dobro oporavljaju.

“Još moramo tri puta nedjeljno da odlazimo u bolnicu na preglede, ali oboje smo dobro. Počeli smo da razmišljamo i o djetetu, a doktori kažu da bismo mogli da počnemo da radimo na tome za oko 12 mjeseci”, ispričala je presretna Dona, prenosi kurir.

Podeli na društvenim mrežamaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on VKPin on PinterestPrint this page