PA ZAR I NA MITROVDAN: Meštani Gornje Toponice kod Niša slavili slavu, a lopov im ukrao čitav sef sa više od 100.000?!

Podeli na društvenim mrežamaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on VKPin on PinterestPrint this page

GORNJA TOPONICA – U noći između srede i četvrtka nepoznati lopov ukrao je sef sa oko 100 hiljada dinara i 900 evra iz prostorija Pošte u selu Gornja Toponica kod Niša.

 

Pod okriljem noći, kradljivac je obio prostorije pošte u kojoj je demontirao sef sa novcem, a potom je pobegao u nepoznatom pravcu, dok je veliki broj meštana ovog sela slavio Mitrovdan.

 

Ne isključuje se mogućnost da je imao pomagače. Krađa je otkrivena u jutarnjim časovima kada je prva smena zaposlenih došla na posao, a postoji mogućnost da je kradljivac imao i pomagače.

FOTO: SHUTTERSTOCK/ILUSTRACIJA

U niškoj policiji kažu da je krađa prijavljena 9. novembra u 6.15 časova. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odmah je obavešteno, izvršen je uviđaj a za počiniocima se još uvek traga.

 

U Policijskoj upravi u Nišu nisu mogli da pruže informacije o sumi koja je ukradena iz Pošte, a ovo je druga krađa iz pošti u niškom kraju u proteklih mesec i po dana, po identičnom receptu pa se pretpostavlja da su i izvršioci isti.

 

Kako je ranije pisano, 26. septembra u toku noći nepoznati lopovi obili su poštu u Jugbogdanovcu u opštini Merošina iz koje su odneli sef sa novcem i devizama ukupne vrednosti skoro 800 hiljada dinara.

 

Krađa se desila tako što su lopovi ušli u prostorije pošte razvalivši vrata pod okriljem mraka. Pretpostavlja se da se radi o najmanje dvojici ili grupi lopova, jer su iz prostorije pošte odneli sef u kojem su se nalazile pare. Prema nezvaničnim informacijama, u sefu se nalazilo oko 700 hiljada dinara i 700 evra.

 

(Kurir.rs/SrbijaDanas/Foto: Nebojša Mandić)

Podeli na društvenim mrežamaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrShare on VKPin on PinterestPrint this page